Over ons

Missie

Zoveel mogelijk mensen vanuit liefde een brief aan de Aarde laten schrijven, waardoor we ruimte voor bewustwording en liefdevolle keuzes in de transitie aanwakkeren.

Door in grote getale brieven te schrijven én te delen brengen we collectief een golf van liefde in beweging, die bijdraagt aan een nieuw betekenisvol verhaal voor de toekomstige generaties.

Theory of change

Lieve Aarde is een vorm van positief activisme.

Willen we meer in balans met de ecosystemen en natuur om ons heen leven, dan zullen we ons gedrag massaal moeten veranderen. De mens en natuur zijn geen verschillende dingen, wij zijn natuur. Wanneer we ons dit herinneren, worden we ons bewuster van onze plek en verantwoordelijkheid in dit leven. Wat we de natuur aandoen, doen we onszelf aan. De Aarde is de bron van leven. En wij leven op de Aarde, eten haar voeding, drinken haar water, ademen haar lucht. Onze rol is om zorg te dragen voor deze planeet, omdat wij niet zonder haar kunnen leven.

Wij geloven in meer liefde als aanjager van de verandering. Door het schrijven van een brief vanuit liefde voor de Aarde inspireren we je om jouw relatie met de Aarde te onderzoeken.

Dit schrijven is een intens en intiem, misschien ook lastig en ongemakkelijk proces. Een proces dat bestaat uit de zoektocht naar wat we werkelijk voor haar voelen.

Het is een ontmoeting met ons innerlijk, de mogelijkheid tot het ontdekken van onontgonnen gebieden in onszelf. De Aarde persoonlijk aanspreken vraagt om openheid en oprechtheid.

Vanuit het onszelf onderdompelen in dit schrijfproces kan de beweging van wederkerigheid helder worden.

Wanneer we onze gevoelens voor de Aarde met elkaar delen, wordt onze verwantschap helder. Als we dat wat we in onszelf gevonden hebben van de wereld maken, toont zich een gemeenschappelijk zijn, die ons sterkt in deze transitie.

Zo worden wij ons bewust hoe we met haar omgaan. Hoe meer mensen dit proces doorlopen, hoe meer we erover delen, hoe meer er in beweging komt. Zo draagt ‘Lieve Aarde’ bij aan een collectieve bewustwording en verandering.

En zo kan er een nieuw betekenisvol verhaal voor de mensheid ontstaan.