Workshops

Liefde uitnodigen op de werkvloer!

Waarom.

Dat we als mensheid verwijderd zijn geraakt van essentiële verbindingen, dringt meer en meer tot ons door. Verwijdering tussen het mannelijke en vrouwelijke, tussen linker- en rechterhersenhelft, tussen onze innerlijke en uiterlijke wereld en tussen de mens en natuur.

Deze disbalans zorgt o.a. voor ongelijkheid, destructie, crisis en eenzaamheid. Dit vraagt om herstel van de balans, om het hervinden van de verbinding met al het leven op Aarde en elkaar.

 

De uitdagingen waar we voor staan op economisch, ecologisch en sociaal vlak vragen om verandering. Andere keuzes, richtingen, waarden en belangen.

Ook bedrijven, beleidsmakers en onderwijsinstellingen zijn op zoek naar nieuwe vormen om verbindingen met elkaar aan te gaan. Een Lieve Aarde workshop is een geweldige vorm om samen op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven binnen teams, onder collega’s, partners en andere zakelijke relaties.

Hoe.

Door jezelf af te vragen hoe jij je tot de Aarde verhoudt. Wat je voelt voor al het leven op onze thuisplaneet, ontdek je onontgonnen gebieden in jezelf. Wanneer je dit vervolgens deelt met de groep, wordt er een gemeenschappelijkheid helder. Die niet perse inhoud dat jullie allemaal hetzelfde denken en voelen, maar die wel een verbondenheid blootlegt die in het dagelijks werk vaak niet bewust wordt waargenomen. Van hieruit gaan jullie samen anders verder.

 

 

 

There is a revolution that needs to happen and it starts from inside each one of us.

Thich Nhat Hahn

Wat.

Tijdens de workshop word je uitgenodigd om je meer te verbinden met het hart en onderbuik. Zo werken we in groepsverband aan bewustwording die nodig is voor daadwerkelijk veranderen. We schrijven vanuit liefde onze eigen brief aan de Aarde. Door het onderdompelen in dit schrijfproces wordt een intrinsieke motivatie aangewakkerd die aanzet tot veranderen. Juist door samen dit proces te doorlopen, komen we in relatief korte tijd verder dan individueel bewust worden, waardoor er een collectieve beweging opgang komt.

 

Zo wordt de onderlinge relatie versterkt en ontstaan er diepere verbindingen in de groep.
Ook kan er gewerkt worden aan ‘purpose’. Meer inzicht in de eigen purpose zorgt ervoor dat medewerkers beter gemotiveerd raken, zich meer inzetten voor hun werk en makkelijker meegaan in veranderingen die hedendaagse transitievraagstukken van hen vragen.

Mensen die aan de workshop meedoen ervaren vaak dat na afloop ze zich meer verbonden voelen met elkaar en dat er een vuurtje in hun is aangezet, waar ze thuis en op het werk verder mee aan de slag gaan.

Voor wie.

Daar waar transitievraagstukken, werkdruk, zorg om het klimaat, onduidelijkheden over toekomstbestendige strategieën en koersbepaling op tafel liggen, kunnen de Lieve Aarde workshops, inzicht, aanzet en inspiratie tot verandering brengen. Altijd in combinatie met een verdieping van de onderlinge verbindingen. De workshops zijn zeer geschikt voor het bedrijfsleven, voor beleidsmakers en binnen het onderwijs.

 

Wij bieden maatwerk en gaan graag in gesprek hoe we de workshop het beste kunnen afstemmen op jouw/jullie behoefte. Een workshop kan variëren van 2 uur, dagdeel, dag of meerdere dagen.

Neem contact op met Blanche Beijersbergen via hallo@lieveaarde.nl of 0650832510

Deze organisaties gingen je voor:

Met een aantal collega’s uit mijn team hebben we onder begeleiding van Blanche een ‘Lieve Aarde’ sessie gevolgd.
Het was een bijzondere ervaring.
Iedereen schreef zijn eigen liefdesbrief aan de aarde. Daarna deelden we onze brief of onze ervaring met het schrijven van de brief.
Dat delen zorgde voor een diepe verbinding in het team. Het was een mooi en gevoelig proces.
Blanche begeleidde ons daar bij, en deed dat vol aandacht en met liefde.
Ik heb het als bijzonder waardevol ervaren voor ons team, om ons minder vanuit ons hoofd en meer vanuit ons hart uit te drukken.

Sandra Sijbrandij, Projectleider SamenDuurzaam Gemeente Amersfoort.



Het was erg goed! Bijzonder hoever je komt in zo’n lunchsessie. Er kwamen mooie brieven uit.
Er ontstond een gesprek over hoe we het zouden kunnen gebruiken in ons werk. Kijk je met zorgen of met liefde (of beide) en wat betekent dat voor je?
Het was alleen al goed voor die bewustwording!
Dank voor het organiseren van de workshop.

Geestelijk verzorger, GGZ centraal