Een brief vanuit Liefde aan de Aarde.

Hoe doe je dat?

Hoewel het schrijven van een brief vanuit Liefde een expressie is, vraagt het je eerst om naar binnen te keren. Te onderzoeken wat daar leeft om het vervolgens in woorden te vatten en aan het papier en de ander toe te vertrouwen. Het is een innerlijk proces dat vraagt om in stilte te mijmeren en bewust jouw relatie met de aarde te beschouwen.

Je maakt een begin door je af te vragen wat jij voor de Aarde voelt. Laat deze vraag een tijdje sudderen en draag de vraag met je mee. Je kan als eerste wat losse steekwoorden die spontaan en zonder moeite in je opkomen, opschrijven. Of je kan ze ook hardop uitspreken en opnemen met je telefoon. Eventueel draag je een speciaal notitieboekje bij je, waarin je af en toe schrijft. Neem er de tijd voor op een plek waar je comfortabel en ongestoord jouw brief aan de Aarde kunt schrijven. Het hoeft zeker niet in één keer op papier te staan of perfect te zijn – integendeel.

Laat je inspireren door tijd in de natuur door te brengen, laat je zintuigen prikkelen en luister. Of laat een mooi en favoriet muziekstuk, een gedicht, kunst of iets anders dat je raakt, je muze zijn. Je kunt mediteren of een visualisatie-oefening doen, waardoor je je heel bewust wordt van de het stukje Aarde waar jij op dat moment aanwezig bent. Of luister naar de begeleiding van Blanche voordat je gaat schrijven.

Zie het schrijfproces als een ontdekkingstocht naar onontgonnen gebieden in jezelf, wees bereid verwonderd te raken over wat je daar aantreft. Juist wanneer je vastloopt, kritisch wordt over je eigen schrijfsels, je het niet meer denkt te weten of je begint af te vragen wat je eigenlijk aan het doen bent, schrijf dan juist door en leg vast wat er door je heen gaat. Je zal jezelf verbazen!

We kunnen niet wachten om jouw brief geschreven vanuit Liefde terug te zien op Lieve Aarde.

Veel schrijfplezier!

*Mocht je samen met andere willen schrijven of als team of groep begeleid willen worden tijdens een Lieve Aarde-workshop.

Misschien hebben we hier iets voor je!