Annemieke Spiekman
25 April 2023
Julianadorp

Allerliefste Moeder Aarde,

Mijn Zijn bewoont een menselijk lichaam, vandaar kan ik niet alles in zijn heelheid zien, voelen, horen of ervaren. Maar wat ik kan meemaken is overweldigend in schoonheid, kracht, pracht en perfectie. Jouw natuur is de hemel op aarde en telkens weer louterend, ontroerend en compleet. Daar hebben wij mensen niets aan toe te voegen of vanaf te breken. Toch menen we dat te moeten doen en dat voortdurend menselijk ingrijpen met verschrikkelijke gevolgen, is iets waar ik mij voor schaam. We hebben te veel steden, wegen, paden en stoepen van steen gemaakt, waardoor de mens de verbinding met jou is verloren. Dit maakt het gemakkelijk om vernietigende keuzes te maken. We hebben jou zo nodig voor ons voortbestaan. Je geeft ons eten, drinken en energie door met ons lichaam verbinding te maken. Ik zoek je op, met blote voeten in het gras, op de aarde, in je wateren en in het zand, voel ik jou door mij heen stromen, verbinding maken en helen. Ik geef je mijn dankbaarheid terug en weet van je regeneratieve kracht. Dat is mijn wens…..De mens die en stapje terug doet, gaat verbinden, gaat voelen, de aarde de gelegenheid geeft om zichzelf te helen. Meer hoeft de mens niet te doen. Jij Moeder Aarde, zal jezelf en daarmee de mensheid helen, want jij lieve aarde bent de helende kracht zelf.

Als mens kan ik schrikken van je verwoestende onstuimigheid, je krachten die zich uiten in aardbevingen, vulkaanuitbarstingen met vuur en hete stoom, een woeste zee of een hevige storm. Als alles wat buiten ons is, ook in ons is en andersom, dan hebben wij mensen ook vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, stormen en woeste zeeën in ons. Wij noemen ze emoties, zijn ze dat ook voor jou lieve Moeder Aarde?

Als alles verbonden is, alles dat jij bent, alles wat ik ben, dan is een stap terug genoeg, want jij bent de liefde, de kracht, de schoonheid, de perfecte intelligentie en de heling allemaal zelf. De mens hoeft zich alleen maar in ware liefde bij jou aan te sluiten, jij zult jezelf helen en wij, de mensheid heelt dan met je mee, in volledig besef dat wij het ook allemaal zelf zijn….

Dank je wel lieve Moeder Aarde, ik hou van je